Circulair bouwen

Na je studie aan de Academy...

Als procesoperator, onderhoudstechnicus of logistiek medewerker speel jij een belangrijke rol bij de productie van hoogwaardig staal voor de bouw. Zo werk jij mee aan de wereld van morgen.


Bouwen zonder nieuw materiaal

Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Daarom zoeken experts in alle sectoren naar manieren om grondstoffen optimaal te hergebruiken. Ook de bouwsector moet grote stappen zetten naar meer recycling, upcycling en hoogwaardig hergebruik. Om die circulaire doelstellingen te behalen is demontabel bouwen hard nodig. Met name staal biedt daarvoor veel mogelijkheden.

De bouw is een van de sectoren met het grootste grondstof- en energieverbruik. We zitten midden in een wooncrisis en prijze van grondstoffen schieten de pan uit.


Duurzame bouwoplossingen zijn daarmee belangrijker dan ooit. Door zijn unieke eigenschappen speelt staal een belangrijke rol in de transitie naar duurzaam en circulair bouwen. Tata Steel Nederland heeft grote ambities om dit potentieel, samen met de gehele bouwketen, te realiseren.

De bouw staat voor een enorme opgave in Nederland, met het oplossen van het woningtekort en bijdragen aan de energietransitie. Tegelijkertijd moet dit met minder grondstoffen. Opdrachtgevers, woningbouwcorporaties, gemeentes en architecten moeten daarom gezamenlijk werken aan gebouwen die ‘future-proof’ zijn. Doordat de helft van al het geproduceerde staal naar de bouw gaat, kan het hierin een belangrijke rol spelen. 


Lees meer over circulair bouwen  bij  XTR branded content op het  het NRC Platform.


Recycling

Groot voordeel van stalen bouwproducten is de mogelijkheid tot recycling. Stalen bouwproducten zijn te demonteren en opnieuw te gebruiken. Staal is ook eenvoudig uit het bouwafval terug te winnen. Oud staal gaat terug naar de staalfabriek. Hier wordt er weer nieuw staal van gemaakt voor nieuwe producten. Staal kun je zo oneindig hergebruiken. Daar heb je geen nieuwe grondstoffen voor nodig. 


        bouwen

Share by: