Docenten & Decanen


Als Academy zijn wij direct betrokken bij onderwijsprogramma’s op basisscholen en het voortgezet onderwijs in de regio. Wij zijn lid van Jet-Net en Bètapartners en werken samen met (vak)docenten en leerkrachten aan contextrijk onderwijs.

Wij geven gastlessen, workshops en verzorgen bedrijfsbezoeken aan Tata Steel. Ook zijn er bij de Academy twee lokalen beschikbaar voor basisscholen die een stapje extra willen doen om hun leerlingen actief kennis te laten maken met wetenschap en techniek.


Gastlessen en workshops


Studenten van de Academy en medewerkers van Tata Steel geven gastlessen en workshops in het voortgezet onderwijs. Momenteel wordt gewerkt aan een nieuwe serie lessen die aansluit bij de 7 werelden van techniek. De lessen passen in het LOB-programma van de school. Interesse in een gastles? Reserveer nu voor schooljaar 2022/2023. 


Doelgroep: 
vmbo2 / havo3 en havo4 / vwo5.

Meer info: Hans Nooij

Check de Techniek


Check de Techniek is speciaal voor derdejaars vmbo-leerlingen die gekozen hebben voor techniek. Leerlingen van zowel de kaderberoepsgerichte-, theoretische- als de gemengde leerweg kunnen hieraan deelnemen. Check de Techniek is een leerzame, praktische excursie met workshops bij de Academy en een bezoek aan Tata Steel. Leerlingen krijgen een uniek kijkje achter de schermen en zien hoe hoogwaardig stal wordt gemaakt voor producten die niet meer weg te denken zijn uit onze moderne samenleving.


Doelgroep:

vmbo3 en havo3 

Meer info en reserveren: Miriam Piepers

College Tour


De Academy verzorgt in samenwerking met de Bètapartners een College Tour voor bovenbouwleerlingen van het havo en vwo. Het bezoek aan Tata Steel bestaat uit een bedrijfspresentatie, een vakinhoudelijke opdracht en een bijpassende rondleiding bij Tata Steel. De College Tour is inhoudelijker dan een gastles of workshop en duurt al gauw een dagdeel. Met de tour verdiepen leerlingen en docenten hun kennis. Ze komen bovendien in aanraking met inspirerende mensen uit het bedrijfsleven die voor een technishe vervolgopleiding kozen. De College Tour past daarom ook prima in het LOB-programma van de school. Busvervoer wordt geregeld.


Doelgroep:

Bovenbouw havo en vwo

Meer info: Hans Nooij

Technasia-opdrachten


Technasia zijn scholen in het voortgezet onderwijs waar leerlingen kunnen kiezen voor het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Leerlingen werken in teamverband projectmatig aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk. Dat gebeurt vanaf de brugklas tot en met het examen. Via de Academy biedt Tata Steel jaarlijks jongeren in de bovenbouw de mogelijkheid hun tanden te zetten in een Technasia-opdracht en met een verrassende oplossing te komen. 


Doelgroep: 

Alle leerjaren vmbo, havo, vwo 

Meer info: Hans Nooij

W&T lokalen


De Academy heeft twee lokalen ingericht voor W&T-onderwijs (wetenschap & techniek). Leerlingen zijn actief met onder meer duurzame energie, mobiliteit, voedselverspilling en veiligheid. Het programma sluit aan bij de 7 Werelden van Techniek en challenges die in de regio plaatsvinden. De Academy stelt in overleg de lokalen beschikbaar om zelf les te geven of om les te krijgen van een vakdocent. 


Doelgroep: 

bovenbouw basisschool

Meer info: Erik de Mink

Masterclasses


Elk jaar verzorgt de Academy een serie Masterclasses voor vakdocenten. Met professionals uit het bedrijfsleven gaan we in vier lessen de diepte in. Je bezoek een of meer afdelingen van Tata Steel en maakt kennis met recente ontwikkelingen in de praktijk die aansluiten bij de theorie van jouw vak. De masterclass bestaat uit vier avondlessen. Je start in de Academy waar we een maaltijd serveren. 


Doelgroep:

vakdocenten wiskunde, scheikunde, natuurkunde vmbo, havo en vwo

Meer info: Hans Nooij

Challenges


Challenges zijn competities tussen multidisciplinaire teams van scholen. Leerlingen vormen een team rond een elektrisch aangedreven voertuig. Jongeren leren samenwerken, elkaars talenten ontdekken en gezamenlijk de focus te leggen op het uiteindelijke doel: als team het beste resultaat neer te zetten.


Doelgroep:

Basisscholen, vmbo, havo, vwo

Meer info: Erik de Mink

Girlsday


De Academy doet elk jaar mee aan de landelijke Girlsday. Meiden van 10 tot 15 jaar doen verschillende workshops, krijgen een rondleiding en maken zo kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers kennen.

Zo horen zij uit eerste hand hoe het is om in de techniek en wetenschap te werken en zo een relevante bijdrage te leveren aan de samenleving.


Direct inschrijven


Doelgroep:

meiden 10 – 15 jaar , po, vmbo, havo en vwo

Meer info: Hans Nooij

inspiratie

inspiratie

    inspiratie

Share by: